Следвайте ни

„Сцена на кръстопът“ идва на 11 септември

Балет „Арабеск“ разказва за „Ромео и Жулиета“ в откриващия спектакъл

viber icon

 

Остава около месец до един от любимите театрални фестивали в Пловдив „Сцена на кръстопът”. Слогънът на тазгодишното есенно издание е „Театъра вълшебното”. Началото е на 11 септември от 19 часа в Драматичния театър, когато Балет Арабеск ще ни разкажат с магията на танца най-великата любовна история на всички времена – „Ромео и Жулиета“.

За да продължи Шекспировата линия, ще се посмеем заедно в „Сън в лятна нощ“, а темата за любовта ще бъде водеща и в „Къщата на спящите красавици“.

По-нататък ни очаква мистичният „Танцът Делхи“, а „След репетицията“ ще решим как да опишем емоциите на артиста.

За съвременния образец на абсурда ще помислим в „Честита съпруга“. Ще се разходим във „Вишнева градина“, за да потърсим прозрения за човешката природа, а след това ще посетим „Терапевти“, за да получим нагледно ръководство как да започнем да харесваме себе си.

Ще срещнем „Пияните“, за да търсим изгубени в нощта, а после ще затаим дъх пред „Кралят Елен“, за да чуем една трагикомична театрална приказка.

Любовта в различните й форми ще изследваме в „Петел”.

Ще сме съпричастни в сблъсъка на духовното и материалното в „Лисичета“, а „Три високи жени“ ще ни разкажат повече за женската природа. Ще споделим компанията „Едно чаровно лято“ с шепа „Чудаци“ и заедно ще търсим изход от заплетени ситуации.

Ще тръпнем, когато срещнем „Палачи“, и само абсурдният смях ще ни спаси. Украинските ни гости ще ни разкажат колко е интересно да си „Мъжът на жена ми“, а по-нататък ще надушим смешно-горчив абсурдизъм в Гоголевия „Нос“. Ще се отбием и до „Чамкория“, където ще се чудим да се смеем ли, или да плачем.

В съпътстващата програма Младен Влашки ще ни разкаже за книгата си „Млада Виена в млада България“, млади амбициозни хора ще ни покажат алтернативно изкуство, ще се посмеем и с едно дамско шоу.

Фестивалът ще завърши с апломб на 24 септември, представяйки книгата и филма „Романът на моя живот“ на проф. Стефан Данаилов. В компанията на свои студенти от различни години Мастера ще бъде докрай откровен с пловдивската публика и лично ще поздрави всички в залата по случай финала на 22-ото фестивално издание.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?