"Сцена на кръстопът" тръгва с филм за Стефан Данаилов

24-ият Международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" 2020 започва днес в Пловдив и ще продължи до 21 септември, като изявите ще бъдат на сцените на Драматичния театър и други открити градски пространства. Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2020 г. на градската управа.

В 19 часа днес в Драматичен театър ще бъде открит барелеф на проф. Стефан Данаилов.  В 20,30 часа в Лятно кино "Орфей" е прожекцията на филма "Монолог". Документалната лента е на режисьора Георги Тошев и е посветена на Мастера.

В програмата са включени и много други събития като тридневна театрална работилница "Смехът на сълзата" с водеща Силвия Лулчева, четене на съвременна българска драматургия.

На 14 септември е пиесата на Оля Стоянова „Алпинисти“ с участието на Юли Стоянов, Мартин Димитров и Владимир Матеев. Ден по-късно е представянето на пиесата Васил Балев „Свлачище“. В нея участват Александра Василева, Цветан Алексиев.

На 17 септември от 19 ч. в Голяма зала на драматичния театър Стефан Вълдобрев представя своята книга "Книга за песните" със специалното участие на Мая Бежанска, Рут Колева, Керана и приятели.

Финалът на фестивала също ще бъде впечатляващ. На 21 септември, в Лятно кино "Орфей" е закриването с представление на последния клас на проф. Стефан Данаилов. Авторският спектакъл е на Сава Драгунчев с участието на Йордан Ангелов, Цветан Марсел Апостолов, Боряна Бабанова, Филип Буков, Роберт Ваханян, Дона Вълова и други.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?