Следвайте ни

"Сцена на кръстопът" стартира с "Укротяване на опърничавата"

viber icon

25-тото юбилейно издание на фестивала „Сцена на кръстопът” стартира утре вечер в 19 часа в Драматичен театър Пловдив с премиера на комедията „Укротяване на опърничавата” на режисьора Стайко Мурджев.

Понеже местата за нея са изкупени от месеци, на 27 септември ще има втора премиера.

На откриването няма да има гости от Министерството на културата или известни актьори от старата генерация.

„Подготвили сме вълнуващо двуседмично пътешествие в света на театъра с най-добрите представления на всички театри в България”, каза новият директор на фестивала Кръстю Кръстев.

Мотото на 25-ата „Сцена на кръстопът” е „Театъра Надеждата”. Спектаклите ще бъдат играни пред зали с 50% заетост на местата.

След бутиковия репертоар през миналата година сега ще видим 18 спектакъла на водещи трупи в страната. Чакаме Малък градски театър зад канала, Театър 199, Сатиричния, София и Младежкия театри, театъра на НАТФИЗ и др. 

"Боклук" на Елена Телбис

Гостува спектакълът „Боклук” на носителката на Икар Елена Телбис. Постановката е носител на две такива награди и три награди "Аскеер" за тази година. Пиесата се занимава с най-дълбоките чувства, които таят душите.

За „Сцена на кръстопът” пристига и моноспектакълът „Плач на ангел” с Христо Мутафчиев. В него той разказва за проблемите на един малък човек в България.

"Шекспирин по време на пандемия" на Теди Москов

„Портокалова кожа” на театър „Възраждане” е нещо противоположно - консуматорското общество, неговите изкушения и липсата на граници на женската идентичност. И тази постановка е с "Аскеер" за изгряваща звезда и сценография, както и за музика.

Друг очакван, но вече показван на пловдивска сцена хит е „Шекспирин по време на пандемия” на Теди Москов.

В него той напомня за чумната епидемия през 1592 година, заради която затворили всички лондонски театри и локдаунът продължил две години. И като по чудо младият Шекспир оцелял и като творец, и като човек.

„Сцена на кръстопът” се осъществява с помощта на Министерство на културата, Община Пловдив и „Роза Импекс”.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?