49
Следвайте ни

Сайт събра пловдивското съвременно изкуство

viber icon

Всички важни проекти, свързани със съвременното изкуство, които са осъществени от сдружение „Изкуството днес”, ще бъдат вкарани в „Дигитална видео банка – АТА”.

Става въпрос за изложби и пърформанси, които през годините са били документирани на различни видеоносители – видеокасети, киноленти и дискове.

„Някои събития са по половин час, а други са по-дълги. Всичко, което имахме, го дигитализирахме за поколенията. Много творци, като им се обадихме да изпратят своите видеоматериали, дори бяха забравили, че са правили такива проекти”, обясни Емил Миразчиев от „Изкуството днес”.

Той смята, че събраните материали може да послужат като основа за бъдещ музей на съвременното изкуство.

Дигиталната банка ще бъде качена на нов сайт. Тя ще бъде презентирана на 3 декември от 11 часа в Дома на културата „Борис Христов”.

Емил Миразчиев ще представи визуално и концептуално „Банката“, която съдържа архивен видео материал от дейността на сдружението и развитието на Център за съвременно изкуство в Пловдив – Баня „Старинна“ от 1995 до 2020 г.  

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?