Следвайте ни

Съветници от ГЕРБ искат пари за театрите в Пловдив

viber icon

В Бюджет 2020 да се предвидят средства в размер на 120 000 лева за финансиране на държавните културни институти в Пловдив предлага групата на ГЕРБ в Общинския съвет, съобщи председателят й Йордан Илиев.  Съветниците от ГЕРБ ще настояват средствата да се разпределят по равно, тоест по 40 000 лева, между Драматичния театър „Н. О. Масалитинов”, Кукления театър и Операта. 

Държавните културни институти могат да се финансират със средства от общинския бюджет въз основа на сключени договори с Министерството на културата, това е и законово регламентирано, заяви Йордан Илиев.  

Предложението на ГЕРБ е необходимите средства за финансиране на държавните културни институти на територията на Община Пловдив да се осигурят, като се намалят средствата,  предвидени за издръжка на общинската администрация, коментира председателят на групата. 

Драматичният театър, Държавната операта и Кукленият театър в Пловдив са сред водещите културни институции в страната и тяхното подпомагане е изключително важно. Именно за това през изминалите години в общинския бюджет бяха отделяни средства за съфинансиране на дейността им, припомни Илиев. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?