Следвайте ни

Сашко Павлов показва богове и герои в библиотеката СНИМКИ

viber icon

Сашко Павлов, един от най-интересните преподаватели в ПУ „Паисий Хилендарски”, откри изложба скулптура във фоайето на НБ „Иван Вазов”. Творбите му са метални пластики върху камък. Камъните, които използва са от стари пловдивски павета.

"Събирал съм ги оттук-оттам - толкова павета от града изчезнаха - мисля, че ми се полагат няколко и на мен", каза за Марица.бг Сашко Павлов.

„Това е дълго обмисляна, подготвяна и отлагана във времето изложба на малка пластика, която са казва "СКРАП: Afterlife", написа в профила си във Фейсбук Сашко Павлов.

Много от скулптурите му представят абстрактни образи на митични богове и герои. Една от творбите е Бог Анубис, а друга е препратка към изкуството на етруските.

В изложбата има и много хумор с творби като „Митично говедо”, „Жабешки секс”, „Шут и семейство” и „Медно Фаберже”. 

Павлов е главен асистент в катедрата „Английска филология” в Пловдивския университет и е един от любимите преподаватели на студентите. Автор е на няколко книги, а да твори пластики от метал и камък му е страст от години.

Изложбата в библиотеката е благотворителна и е насочена към Дома за сираци „Св. Николай“ при манастира „Св. Троица“ в Нови хан. Тя ще бъде закрита на 21 април. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?