1553
Следвайте ни

Само в "Марица"! Легенда съсипа песента ни за Евровизия

viber icon

Легендата Митко Щерев буквално разсипа от критики селекцията на българска песен за Евровизия, както и самото парчето тази година. Основателят на митичните "Диана Експрес" говори пред "Марица":

"За съжаление, втора поредна година песента за Евровизия става нещо като сделка. БНТ не иска да плаща таксата за участие, която е голяма, а търси бизнесмен. 

Преди се появи една бизнес дама, която плати таксата, поръча на една певица песен и участвахме с нея. Естествено, не се получи нищо интересно.

Сега е същото. Доктор Врабевски плати въпросната такса. Излиза, че го прави, за да влезе като композитор, както и стана. Ок, но доктор Врабевски е в поп музиката ни от 10 години, издаде и албуми, но няма нито един хит", каза композиторът, създал безброй шлагери. 

"Един композитор, за да бъде уважаван, трябва да има поне един златен хит, който всеки българин знае. Примерно, казваш Тончо Русев и излиза „Панаири“, да не изброявам всичките му хитове.

За 10 години господин Врабевски не направи нищо, което показва, че е посредствен композитор. Аз нямам нищо лично и не нападам, а казвам факти.

Не може телевизията да позволява участие на негова песен на Евровизия, само защото той плаща голямата част от сумата за участие.  Да не говорим, че пее Рони Ромеро. Един от бившите вокалисти на Ричи Блекмор, но участвал само по турнета. Въобще не е някаква голяма личност, както се пише", гневен беше Митко Щерев.

"Слушах песента, много посредствена, такива са отзивите и в социалните мрежи. Дори когато я пуснаха на премиера в БНТ, започнаха да четат отзивите. Имаше само негативни и се отказаха.

Но отношението на БНТ към родните композитори и певци е недопустимо. Оставете ме мен, оставете възрастните, но има страхотни млади колеги като Графа, Любо Киров, страхотни млади певици.

А какво правим от години? Дадохме път на един българин, който живее в Русия, после изчезна. Даваме път сега на хора, от които нищо не остава. Поне доктор Врабевски да беше взел млад български поп певец, да му даде път. 

За капак, песента е наистина посредствена, направена е в рамките на 7 тона. Самият рефрен трябва да е много интересен и запомнящ се, когато има малък диапазон. За съжаление, нищо в песента не се запомня. Абсолютно посредствена, аматьорска песен", разкри създателят на десетки вечни БГ хитове.

"Доктор Врабевски започна да обяснява, че Ромеро бил известен в Европа. Е, как! Публиката на Ромеро е от 55 до 70-годишни. Младите не знаят вече Блекмор, какво остава за Ромеро.

Това са откровени лъжи. Като искат да лансират българска група, да лансират наш певец. Вижте риалити форматите, явяват се изключителни родни таланти", завърши Митко Щерев.

 

заб. "Марица" е готова да даде мнение на засегнатите страни

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (13)

Жоро Стоилов

Жоро Стоилов

24.12.2021 | 17:02

Митко Щерев е абсолютно прав според мен.Наистина България има много талантливи изпълнители,но тях няма кой да ги финансира.Относно Щерев дали е посредствен или много добър композитор, мисля че времето го показа.Много от вас ,които пишете тук са танцували на неговите песни по абитурентски балове и сватби.

Отговори
0 0
Миро

Миро

22.12.2021 | 16:58

Няма идея и аранжимент самата песен!Ако ще и Фреди да се върне от онзи свят и той няма да изпее нещо хубаво на тази основа!Поне да беше платил на Simon Philips да му направи песен като Ко продуцент!

Отговори
1 1
Мод

Мод

22.12.2021 | 13:33

Не съм слушал парчето.Слушал съм някакви други на "нон интелиджънт мюзик проджект" Архаично,скучно,язък за добрите музиканти,наети и заробени от един амбициозен немузикант и бизнесмен. Същото между другото е и с шефа на фантастико,доста музиканти е "наел",най-вече за де не им дава да свирят с други хора,и така да изпъкне скучната му група Афект. Сори

Отговори
5 0
222

222

22.12.2021 | 12:27

митко вече го тресе деменцията. Ричи Блекмор е Паганини в рока и го слушат както стари така и млади хора разбиращи от музика. Щерев го познава само баба му и лелите от магазина

Отговори
2 11
Кочо

Кочо

22.12.2021 | 10:38

Прав е Митко Щерев.

Отговори
14 0
Гост

Гост

22.12.2021 | 09:43

Този голяма критика изказа . Щом не му харесва да си гледа работата .

Отговори
1 13
Алито от София

Алито от София

22.12.2021 | 09:18

Нищо ново, ци.га.ни.на си е ци.га.ни.н и то за доказателство от Пазарджик

Отговори
2 8
Георги v.

Георги v.

22.12.2021 | 08:11

Този освен най-вече себе си, Тончо Русев и Емил Димитров между другото, никой друг не признава. Една част от творчеството му са глупавите му песнички, въртяни до втръсване през годините. Другите попопреписани. Но той се оплаква, че е бил репресиран. Непрекъснато плюе колегите си и хората му вярват на некомпетентните глупости.

Отговори
2 18
Прав е

Прав е

22.12.2021 | 07:56

Митко Щерев дори е много мек. Ужасна песен- скучна, елементарна, старомодна. А вокалът не демонстрира никакви гласови данни и присъствие. Пълен провал. Хич да не ходят, да се излагаме.

Отговори
18 1
Мария

Мария

22.12.2021 | 07:17

Не сравнявай Митко Щерев с Азис, нелепо е.

Отговори
15 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?