С таблети и игри учим децата на тракийски занаяти

Регионален археологически музей – Пловдив спечели още един проект към Министерство на културата, по който ще работи с деца. 

Той е по конкурсна сесия „Дейности по опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства в музеите и художествените галерии“. Това става след като инициативата „Археология за всеки” продължава вече две години и се оказа много успешна.

Конкурсът е насочен изцяло към децата и се стреми да отговори на съвременната информационно динамична среда, в която те растат. 

Това е образователна инициатива, при която подрастващите ще учат чрез игри и различен тип интерактивни занимания, формирайки отношение към миналото, археологията, културното наследство и музея като институция. 

Заниманията са съобразени с възрастта на детето и включват оцветяване на специално създадени увлекателни книжки; рисуване и моделиране, които развиват въображението и фината моторика; различни тематични работилници, запознаващи децата с археологията и древни занаятчийски практики; видеа с научна стойност; работа със съвременни технически средства (таблети) по време на изнасяните тематични беседи. 

След успеха на „Археология за всеки“ екипът на Регионален археологически музей – Пловдив е убеден, че музеят като институция може да достигне модерен облик като отговори на съвременните тенденции за образование и привличане на внимание както в подрастващите деца.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?