С шоу, светлини и цирк театърът показа "Укротяване на опърничавата" СНИМКИ

Юбилейното 25-то издание на фестивала „Сцена на кръстопът“ започна не с обикновена постановка, а със шоу спектакъл, който е обединил в себе си всички сценични изкуства. В „Укротяване на опърничавата“ на режисьора Стайко Мурджев имаше въртяща се сцена, всякакви видове светлинни ефекти и актьори, които правиха истинска акробатика. 

Дори Герасим Георгиев – Геро помагаше на партньорката Маргита Гошева си да виси на специален полюлей висилка над сцената. „Животът е пълен цирк и най-важното е, че в цирка, както и в живота, всичко е на живот и смърт“, каза Маргита Гошева, която изпълнява ролята на Катерина.

Със звездният състав на Драматичен театър Пловдив на сцената бяха и цирковите артисти Галина и Михаил. Музиката на Петър Дундаков бе невероятна. 

Фестивалът бе открит след кратко слово от кмета Здравко Димитров, директора на Драматичния театър Кръстю Кръстев и програмния директор Роси Обрешкова. Гост на откриването беше и председателят на Съюза на артистита в България Христо Мутафчиев.

„Искам да ви благодаря за прекрасните години, които сте отдали за да стане този фестивал това, което е! Благодаря ви за усилията“, каза кметът Димитров.

Роси Обрешкова припомни думите на вечния Стафан Данаилов, който преди четвърт век, в най-тежката година на България, убеди кмета Спас Гърневски да направи театрален фестивал: „На дълъг път се тръгва с добри приятели“. 25 години по-късно „Сцена на Кръстопът“ е най-престижният театрълен фестивал у нас. 

70% от билетите за фестивала са продадени онлайн още преди старта му. В голямата зала и камерна зала на театъра постановките се гледат с маски и при 50% запълненост на местата.

Снимки от Наташа Манева

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?