Следвайте ни

С "Ромео и Жулиета" откриват Шекспировия фестивал в Паталеница

Тази година класът на доц. д-р Пенко Господинов открива Шекспировия театрален фестивал под открито небе с дипломния си спектакъл "Ромео и Жулиета" от Уилям Шекспир.

Любовта като игра. Смъртта като театър. Това ще представят пред публиката хората от творческия екип на 6 юли от 21,00 часа в двора на Основно училище "Константин Величков" в село Паталеница, което от 20 години всяко лято се превръща в театрална сцена. 

"Двадесет години навършва тази година делото ни, пишат по този повод организаторите. От 1999г. насам сме отдадени на каузата, наречена Шекспирова театрална школа "Петровден". На сцената с най-високия таван сме ви представили 14 от произведенията на Барда. Някои от тях повторихме, други години поставяхме авторски текстове, а също реализирахме и проекти със силна социална страна. Това лято, както може би се досещате, е много специално за нас. Затова сме ви подготвили и много събития, които да изпълнят месец юли с театър под звездите и много магия. 
Започваме на 6 юли, с един гостуващ спектакъл, който се нарежда сред най-известните в историята на човечеството. Кой е той и кой ще ни го представи, ще научите много скоро. За сега не се колебайте да си запазите тази съботна юлска вечер, за да бъдете част от началото на празненствата по повод нашата двадесета годишнина".

Пиесата "Ромео и Жулиета" е в превод на Валери Петров, постановката е на доц. д-р Пенко Господинов. 

На сцената ще видим студенти от III курс „Актьорство за драматичен театър“, класа на доц. д-р Пенко Господинов:

Александра Майдавска, Анна Янева, Атанас Петков, Богдан Бухалов, Бохеми Везирова, Васил Илиев, Владинелла Кацарска, Георги Караиванов, Димитър Сулев, Ели Колева, Илияна Гекова, Йоанна-Изабелла Върбанова, Кристиян Негалов, Мартина Троанска, Неделин Найденов, Николай Николаев, Стефан Кондров, Тодор Кирилов.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?