Следвайте ни

С „Je t'aime бе, майна" Христо Бозуков разказва за любовта

viber icon

24 платна, посветени любовта, ще покаже в новата си изложба "Je t'aime бе, майна" младият пловдивски художник Христо Бозуков. Тя ще бъде открита на 27 май от 18.30 часа в галерия „Виа Артис”. 

„Името на изложбата е закачка с пловдивското и с парижкото, защото собственикът на галерията живее във френската столица”, обясни Бозуков за „Марица”.

Той ще изложи и 4 акрилни рисунки. Тази изложба е едно олицетворение на една красива и растяща във времето любов, към Изкуството и една жена, обясняват загадъчно от галерия „Виа Артис”.

Пловдивският художник насочва вниманието на посетителя към своите лични вибрации. Пролетта е типичното време за вино, любов и музика.

Франция създава легендата за всичко това, защото романтизмът, любовта и меланхолията стават водещи в литературата, изкуството и музиката й.

Художникът припомня поговорката, която е и заглавие от едноименната пиеса на Мюсе „On ne badine pas avec l’amour“ – „С любовта шега не бива“.

Христо Бозуков завършва факултета по изящни изкуства към Великотърновския университет.

Носител е на второто място на наградата „Ичко Лозев”, както и на специалната награда за млади творци на Дружеството на пловдивските художници през 2015 година.

 

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?