46

"С деца на тепе" събира хиляди малчугани на Бунарджика

Хиляди пловдивски деца чакаме за участие на третото издание на фестивала „С деца на тепе”, което ще е на 10 септември на Бунарджика.

Те ще играят няколко часа игри свързани с безопасността на движение, спасяване и помощ при извънредни ситуации и ще участват в томбола с награди.

До паметника на Васил Левски ще има сцена, на която ще има 3 часов концерт. Фестивалът ще е само един ден и ако вали на 10 септември ще бъде преместен на друга дата.

„На този фестивал няма никаква търговска дейност”, обясни Десислава Десева от фондация „С деца на тепе”.

При последното издание през 2019 година само в томболата на феста участваха над 3000 деца.

„След две години затишие заради ковид сега възраждаме това прекрасно мероприятие”, каза кметът на „Централен” Георги Стаменов.

На алеите на Бунарджика образователни щандове ще имат всички пловдивски музеи и близо 40 различни неправителствени организации. Специални игри организирани от „Охранителна полиция” ще учат малките на пътна безопасност.

„Освен, че трябва да знаят как да пресичат улиците, те трябва да знаят и как безопасно да карат тротинетките”, каза комисар Костадин Костов.

Пловдивските пожарникари пък ще наблегнат на това какви неща децата трябва да имат приготвени в една раница за първа необходимост в случай на бедствие. Отделно под формата на игра ще им бъде  показано как да си слагат спасителни жилетки и как да седят на надуваеми лодки.

Фестивалът ще завърши с тегленето на победители в томбола.

Фестивалът е подкрепен от Общината по Компонент 3. „Този проект е синхрон с политиките на общината. В случая – да бъдат обживени пловдивските тепета”, каза зам.-кметът по „Култура” г-н Пламен Панов.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
мдааа

мдааа

16.08.2022 | 15:37

Поредната халтура с евро пари..

Отговори
1 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?