С балет сред Пеещи фонтани откриваме Есенния салон

Солисти на балета на Пловдивска опера ще се качат на специална сцена във водите на Пеещите фонтани за откриването на Есенния салон на изкуствата довечера в 21 часа.

На откриването слово ще произнесат кметът на район "Централен" Георги Стаменов и зам.кметът по "Култура, археология и туризъм" Пламен Райчев.

Фуми Шибутами - Пенчев, Амадео Джунта, Мара Салваджо, Диан Райчев ще изпълнят откъси от „Лебедово езеро” на Пьотр Чайковски.

Никога досега езерото в Цар Симеоновата градина не е използвано за сценичен спектакъл. През цялото време ще работят водните фигури на фонтаните.

На сцената над любими арии ще пеят солистите Евгения Ралчева и Август Методиев. Програмата завършва с миниатюри от Астор Пиацола и с откъс от „Кармина Бурана”. 

Идеята да се построи платформа, върху която балетистите да танцуват, е на директорът на операта Нина Найденова и на зам.-кмета Пламен Панов.

Това е 17-о издание на Есенния салон, който винаги се открива на 1 септември. Всички тревни площи около езерото са пръскани против кърлежи. 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?