Следвайте ни

С балет сред Пеещи фонтани откриваме Есенния салон

viber icon

Солисти на балета на Пловдивска опера ще се качат на специална сцена във водите на Пеещите фонтани за откриването на Есенния салон на изкуствата довечера в 21 часа.

На откриването слово ще произнесат кметът на район "Централен" Георги Стаменов и зам.кметът по "Култура, археология и туризъм" Пламен Райчев.

Фуми Шибутами - Пенчев, Амадео Джунта, Мара Салваджо, Диан Райчев ще изпълнят откъси от „Лебедово езеро” на Пьотр Чайковски.

Никога досега езерото в Цар Симеоновата градина не е използвано за сценичен спектакъл. През цялото време ще работят водните фигури на фонтаните.

На сцената над любими арии ще пеят солистите Евгения Ралчева и Август Методиев. Програмата завършва с миниатюри от Астор Пиацола и с откъс от „Кармина Бурана”. 

Идеята да се построи платформа, върху която балетистите да танцуват, е на директорът на операта Нина Найденова и на зам.-кмета Пламен Панов.

Това е 17-о издание на Есенния салон, който винаги се открива на 1 септември. Всички тревни площи около езерото са пръскани против кърлежи. 

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?