Следвайте ни

С 1600 произведения от 174 автора изпраща годината Plovdivlit

viber icon

Многоезичният литературен сайт Plovdivlit завършва трудната за културата година с 1600 произведения от 174 автора. Освен пловдивските писатели в сайта публикуват автори от цял свят, като  последният  гост е китайката Ин Сяоюан. Уникалният сайт за многоезична литература се оказа невероятно сполучлива платформа за авторите във времето на пандемия, когато срещите на живо с читатели са невъзможни, а издаването на книги и тяхната реализация на пазара е трудна заради ограниченията.

 

Освен гости от Европа и света, в сайта публикуваха свои произведение и български класици като Златомир Златанов, който според професор Светлозар Игов е „едно от най-значимите имена в българската литература през последните две десетилетия.“ 

 В сайта беше застъпена и литературната критика в лицето на съвсем млади литератори като Неда Ненова. Специално внимание беше отделено и на литературните дебюти. Ния  Кюркчийска дебютира с чудесния си разказ „Оригами“, нарушавайки традицията да се дебютира с поезия. Бяха публикувани драматургични и есеистични творби.

С изцяло обновения си дизайн многоезичният литературен сайт навлиза в петата си година, давайки платформа за изява на пловдивски и световни творци.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?