49
Следвайте ни

Русенец и поетеса от Тервел взеха награди в конкурса "Добромир Тонев"

viber icon

Поет от Русе и поетеса от Тервел взеха Втора награда от XI национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“. Първата награда в размер 600 лева тази година не бе присъдена. Призьорите за Втора награда са Адриан Захариев и Йорданка Белева. Церемонията се проведе в културен център "Тракарт".

Захариев не участва за първи път в конкурса „Добромир Тонев“. Той печели наградата на радио Пловдив на 7-ото му издание.

Йорданка Белева е известна поетеса, която е завършила Българска филология в Шуменския университет. Тя е двукратен носител на националния литературен конкурс „Веселин Ханчев“. 

Третата награда от 200 лева ба за кърджалийската поетеса Ана Петрова.

Парична награда - 200 лева и грамота за студент-поет, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“, не бе присъдена. Специалната партньорска награда за млад поет - 300 лева, осигурена от Радио Пловдив, отиде при 28-годишната Надежда Тричкова от София. Вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив спечели Антонина Георгиева от София. Наградените участници представиха пред публиката в „Тракарт“ своите стихове.

Националният конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст се организира от Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, със съдействието на ИК „Хермес“, ИК „Жанет – 45“, ПУ „П. Хилендарски“, г-жа Тони Симидчиева. Медийно партньори са Радио Пловдив и БНТ 2.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?