Следвайте ни

Русалия Кирова трябва да плати за дарена мозайка на ДиКиро

viber icon

Мозайката от Димитър Киров, която вдовицата му Русалия Кирова пожела да дари за площада с неговото име в Стария град скоро няма да бъде открита.

Творбата се казва „Тракийката” и трябваше да бъде поставена на площадчето пред Дома на научните работници и Чомаковата къща. Тя е изключително колоритна и ще обживи мястото.

„Г-жа Кирова трябва да направи проект и да представи, че той е одобрен. За да бъде поставен такъв паметник задължително трябва да мине през одобрение от НИНПК. Ако общината направи това, ще постави в неравностойно положение другите граждани”, каза зам.-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов. 

Той призна, че не е започнат с този казус, но е готов да изслуша Русалия Кирова.

Вдовицата на големия художник дава да се разбере, че не е в състояние да поеме разходите за подобен проект пред НИНПК.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари (1)

paul

27.01.2020 | 05:35

Здравейте, това е да информирате широката общественост, че Хосе Луис, частен кредитор, отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от финансова помощ от 3000 евро до 100 000 евро. Ние предоставяме заеми с 2% лихва на физически лица, фирми и компании в ясен и разбираем начин и условие. свържете се с нас днес по имейл на ([email protected]) или ([email protected])

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?