Следвайте ни

Роман ни води по пътя на Сантяго

Книгата „Камино - пътят на завръщането“ от Тихомир Иванов, издадена от "Кибеа", ще бъде представена на 7 февруари от 17.30 ч в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ - Пловдив. Тя разказва за един мислещ непримирим млад и вече разочарован човек, който не вярва в лесните отговори и тръгва да дири себе си. За по-напряко - през Камино де Сантяго - прословутия 800-километров поклоннически маршрут, обрасъл със славата на себепознанието.

Авторът създава творбата в духа на един хибриден жанр, съчетаващ романа и пътеписа, като го обогатява с елементи от така наречената духовна литература - литература, базирана на съвременните нюейдж теории, вдъхновени от психологията и източната философия и религия.

Оценката е на редактора Димитър Николов, който уточнява, че "това обаче не е книга с инструкции за това как да се живее. Не е езотерика и психоанализа. Това е едно лично преживяване и всяка случка в него идва от опита на автора“.

Хората, които се интересуват от самото пътуване по най-популярния поклоннически маршрут до Сантяго де Компостела, ще могат да научат безброй полезни неща за предизвикателствата, местата за нощуване, разклоненията на маршрута, трудностите, възторга и прозренията по пътя на Свети Яков. /Марица.бг

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?