Следвайте ни

Рокаджийският роман на съдия изкупен в Хасково

Последните бройки от дебютния роман на столичния районен съдия Иван Стоилов бяха изкупени в Хасково. Книгата му "Екстрийм - една рокаджийска история с автобус"  бе представена снощи в Регионалната библиотека "Христо Смирненски".

Романът, който се чете на един дъх, бе ​анализиран в препълнената зала от журналиста и литературен критик Недялко Бакалов. Той и авторът преди доста години работиха в софийския екип на "Марица". 

Увлекателната история разказва за пътуване на български меломани до стадиона на МТК-Будапеща преди 2​5 г., където пред 25 000 души свириха "Аеросмит" и "Екстрийм". "Тогава ​Иван бе студент и като част на софийския екип на вестник "Марица" бе командирован да опише концерта", припомни Бакалов.

Авторът коментира, че за него рокът е  мислене, изразяване и най-вече е свобода. Верен на принципите си да действа нестандартно, в края на представянето си ​писателят почерпи аудиторията с водка и  започна да раздава автографи. Питието бе сервирано, след като в друго представяне внимаващ в детайлите читател преброил, че авторът е употребил 20 пъти в романа си думата "водка", поясни Стоилов.

В десетия юбилеен конкурс на Корпорация "Развитие" Иван Стоилов спечели специална награда и Корпорацията издаде романа му.


Навършилият 48 г. преди няколко дни автор е магистрат в Софийски районен съд. Завършил е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". 11 години бе следовател, като в две от тях и преподавател в Националния институт на правосъдието. От 10 години е съдия. Също така е възпитаник на хасковската Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров", преди това е учил в ОУ "Никола Вапцаров" - Димитровград.​/Марица

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?