Следвайте ни

Ричард Клайдерман идва прероден в Пловдив след ковид локдауна

viber icon

Ричард Клайдерман пристига за първи път в Пловдив като на 29 май от 20 часа ще започне концертът му в зала „Колодрума“. Той ще свири с оркестъра на Класик ФМ радио. Проявата се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив, която отдели за него 60 000 лева. На 31 май също от 20:00 ч. в зала 1 на НДК в София е втората изява на Клайдерман, чието истинско име е Филип Паже.

За концертите в двата града ще бъде осигурен специален роял с дължина 275 см, според изискванията на артиста. Великолепният инструмент от реномираната марка Steingraeber & Söhne е чисто нов и ще бъде доставен от Виена. 

Ричард Клайдерман стъпва за първи път на българска сцена още през 2000-та година. До сега той е изнесъл общо 14 концерта като нито един от тях не е бил в Пловдив.

Пианото му помага да преодолее първоначалния стрес около ковид. Другите му основни занимания са филми, книги и тренировки. „Успях да гледам филми, за които не намирах време преди, слушах албуми, които никога не съм имал време да слушам. Така че за известно време беше доста полезно за мен да бъда ограничен, защото успях да направя неща, които иначе моят график не позволяваше да правя“, разказва той. 

Много емоционални за изпълнителя са и срещите с близки хора, които след месеците на строги ограничения може да направи. „Когато ни беше разрешено да излизаме извън Париж, посетих майка ми в нейния дом, който е на около 100 км. извън града“, споделя пианистът. 

Клайдреман използва активно времето си за подготовка и на нови пиеси и аранжименти. Той прави своя клавирна версия на „Валс на цветята“ от Чайковски, а също и на прочутия „Радецки марш“ от Йохан Щраус-баща.

Изпълнителят подготвя нови редакции на някои от най-големите си хитове - „Балада за Аделин“ и „Спомени от детството“.

Билети за двата концерта на Ричард Клайдерман са налични за онлайн продажба на TicketsBG.com, и Epay Go – линкове за София и Пловдив. Продажбата на каса за Пловдив - в Билетен център на пл. "Стефан Стамболов" №1 (пред община Пловдив), билетна каса на Античен театър, ул. "Цар Ивайло" №2 и в Туристически информационен център, ул. "Райко Даскалов" №1 (на пл. "Римски стадион"), както и на мястото на събитието в деня на концерта. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?