71

Ремонтират надписа “Together" на стълбите на "Каменица"

Представители на столичната рекламна фирма „Медия Дизайн” ще огледат тези дни надписа “Together Plovdiv 2019“, който е на стълбите на Каменица. Има подаден сигнал от пловдивчани за откъртени заварки и стърчаща ламарина на буквите. 

Служители от „Общинска охрана” оградиха надписа с обезопасителни ленти. Надписът бе поставен през 2016 година от „Медия Дизайн”, която прави подобни рекламни надписи в цялата страна. Използва неръждаема стомана и бои със специално покритие за буквите. 

От столичната фирма ще преценят, дало откъртените ламарини ще се оправят с ремонт или ще е нужна цялостна подмяна. Средствата за това ще поеме фондация „Пловдив 2019”. 

Преди време заместник-кметът Пламен Панов и кметът на Централен Георги Стаменов инициираха и възстановяването на надписа pLOVEdiv, разположен на стената над Античния театър.

Фондация „Пловдив 2019“ и тогава  пое ангажимент, а надписът ще е готов и монтиран в понеделник.  

Другата идея на Панов, Стаменов и Велчев да се възстанови и надгради атрактивната инсталация “На родените днес” в квартала на творческите индустрии – Капана също е към финала си.

Все още се работи, но се очаква до месец, тя да пулсира отново, когато се роди дете в отделенията на пловдивските болници, като човек от персонала или таткото на новороденото сигнализират с натискането на специален бутон.

Проектът се надгражда на този етап с още две локации – градинката до Римски стадион и ул. „Христо Г.Данов“.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
махайте го!

махайте го!

22.06.2022 | 19:15

Няма тогедър със соросояди олигарси!

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?