49

Разработиха план Б против дъжд за 20-метров акварел

Художници ще започнат да рисуват 20-метров акварел върху хартия от 100% памук на 8 юли от 13-30 часа в двора на Националната художествена галерия „Цанко Лавренов”.

Организатор на пърформанса е Международно акварелно общество – България ( IWS - Bulgaria). Първоначално оттам планираха събитието да е в двора на училището.

Заради прогнозите за силни валежи е разработен план Б, който включва груповото създаване на творбата да се извърши в коридорите на гимназията. Осигурени са четки и водни бои.

„Само водата за акварела ще вземем от училището”, обясни Селма Тодорова от Международно акварелно общество – България.

Сред участниците ще има няколко чужденци. Това са Стела Кенфийлд от САЩ, Любиша Пенев от Западните покрайнини и бесарабските българи Александър Телалим и Оля Телалим.

Стела Кенфийлд е родена в България, но живее отвъд океана. Александър Телалим е утвърден вече художник, който е известен зад граница.

В създаването на дългия акварел ще участват и наши творци. Те ще рисуват върху 20-метрово руло специална хартия от 100% памук. Все още не е решено какво ще стане с акварела след създаването му. 

Предишният 20-метров акварел бе създаден през 2019 година. За да види създаването му тогава от София пристигна съпругата на тогавашния американски посланик Ерик Рубин – Никол Симънс.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?