Следвайте ни

Разказвач на чудни истории открива изложба във "Възраждане"

viber icon

Един от най-колоритните български художници открива самостоятелна изложба в галерия „Възраждане"на 2 март от 18 часа. Ивайло Димитров ще представи „Шарен свят, весел свят”, в която е включил около 30 платна.

Откриването ще е в 18 часа в двора на галерията, а разглеждането на творбите ще става при спазване на всички противоепидемиологични мерки. Изложбата ще бъде качена и на фейсбук страницата на галерията. 

Столичният художник Ивайло Димитров е добре познат в Пловдив – това е неговата четвърта изложба във „Възраждане”. Трите предишни преминаха с невероятен успех - може би заради веселите истории, които той разказва в платната си.

Картините му са колкото живопис, толкова и кратки разкази, родени от страниците на Мигел де Сервантес, Емилиян Станев или Чудомир. Героите му са шарени, но реални, къщите са фантастични, но все пак взети от българските градове. 

„Това е един чуден и необикновен талант. Ивайло Димитров е абсолютният контрапункт на така назованите „нови форми“ в съвременната живопис. График по академично образование, рисувач по натура, той живописва необикновените си сюжети с много хумор, българщина и фарсови образи. Обича обратната, обърканата перспектива, особено в големите му картини, които са населени с много персонажи от Българско, от литературата, от световната история”, разказва галеристката Краси Алексиева. 

Ивайло Димитров досега има 17 самостоятелни изложби. Учил е „Графика” при проф. Галилей Симеонов. Автор е на илюстрациите на две книги.  

           

      

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?