Раздават ваучери за инструменти и терариуми на "Млада синя Земя"

С конкурси, концерти и много интересни награди ще премине 12-ят поред фестивал „Млада синя Земя“, който започва на 22 април в Природонаучния музей. Той съвпада с международния Ден на Земята. 

Първият ден фестивалът ще започне в 10 часа и ще продължи през целия ден. На откриването е поканен зам. -кметът по „Култура, археология и туризъм“ Пламен Панов, както и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. 

В концертите и изработването на рисунки за изложба посветена на Земята ще участват деца от 10 пловдивски детски градини. Те ще свирят на цигулки, китари и синтезатори. Детските рисунки ще бъдат показвани в музея до 10 май. 

В 17 часа на 22 април ще бъдат раздадени награди на музикалните таланти, както и за най-хубавите рисунки. Децата ще получат енциклопедии, ваучери за закупуване на музикални инструменти и пособия за рисуване. 

 

На следващия ден от 12.15 часа започва работилницата „Млад терарист“. В нея децата малки ентусиасти ще опитат да създадат най-добрия терариум. За награда ще спечелят истински терариум. 

През почивните дни 24 и 25 април (събота и неделя) музеят ще работи с безплатен вход за Експозицията за децата до 7-годишна възраст. Малчуганите ще получават подарък изненада и ще имат възможност да оцветяват земноводни и влечуги. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?