Следвайте ни

Райнхард Клайст разказва в комикси историята на Берлин

Водещият немски художник на комикси Райнхард Клайст ще покаже хитовите си герои в изложбата "Берлински митове" в НБ "Иван Вазов". Тя ще продължи до 24 юни в централното фоайе на първия етаж. Осъществява се с помощта на Гьоте институт.  

Чрез похватите на комикса Клайст разказва историята на Берлин. Представени са седем графични новели.

Таксиметровият шофьор Озан вози своите клиенти из Берлин, като им разказва градските митове за местата, през които минават, но изслушва и техните истории. А Берлинските митове са истории от четири столетия на града.

Идеята за събирането им в книга е на Михаел Грьоневалд и Лутц Гьолнер от илюстрованото берлинско издание Zitty.

Райнхард Клайст е завършил графичен дизайн в Мюнстер. Още като студент създава своите албуми "Lovecraft" и "Дориан". Създава поредицата "Берлинецът" заедно с автора Тобиас Майснер през 2003 година.

Клайст пуска книгата "Елвис", която е илюстрирана биография на Краля на рока.

През 2008-а научава испански и отива в кубинската столица Хавана. Рисува скечове от живота на този град за албума си "Хавана". След това създава комикса "Боксьорът", в който герой е евреинът Хари Хафт.  

Росен Саръмов

Репортер - екип "общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?