Ярки пейзажи и еротика в галерия "Възраждане"

Галерия „Възраждане” ще отбележи по един нетрадиционен начин своята 24-годишнина с изложба на Силвия Павлова. „Синьо безвремие” ще бъде открита на 3 септември в 18 часа.

Платната на Силвия Павлова преливат от ярки цветове. В експозицията й ще преобладават пейзажите от красивите места на България като Ковачевица, Лещен и нощния Сливен, видян от Сините ​камъни.

Едно от платната показва Чудните мостове в Родопите, които преливат в неземни цветове. Художничката показва и голи тела.

Творби на Силвия Павлова са включени от доц. Радослав Радев в том втори на „Енциклопедия на българската еротика” за онагледяване на примери на еротични символи в нашето изкуство.

„Върху платната цветовете се преплитат в див танц. Ярки, неочаквани, но наситени с прелест форми, ловко изградени природни сюжети. Не можеш да останеш индиферентен и възприятията ти се подчиняват на силните, бравурни цветови комбинации”, казва галеристката Красимира Алексиева.

Изложбата ще продължи до 23 септември. Силвия Павлова е родена през 1979 г. в София.

През 1998 г. завършва Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука“ ​- София специалност” текстил и технология на облеклото. В Нов ​български университет завършва специалност “Театрално изкуство”.

През 2010 г. става победител в международния конкурс „Light as Inspiration“ организиран от Sunflowers International Association for Art & Cultural Exchange -Германия.

През 2007 г. печели втора награда в раздел Живопис на националната инициатива “България - част от пъзела на Европа” под патронажа на Меглена Кунева. Има 18 самостоятелни изложби. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?