Следвайте ни

Японска организация субсидира български културни проекти

Инициативата е част от Европейска столица на културата

viber icon

Японската неправителствена организация EU Japan Fest предоставя възможност за кандидатстване за субсидии по реализиране на проучвателни пътувания и проектни инициативи на европейски творци, включително и от България.

Организацията съществува от 1992 г. и е целенасочено обвързана с инициативата Европейска столица на културата, като подпомага активното представяне на японски творци и арт мениджъри в Европа и предоставя възможност за обмен на европейски експерти и артисти, които да осъществяват посещения и проекти в Япония. От своето съществуване EU Japan Fest е подкрепила и участвала в програмата на над 40 града европейски столици на културата в над 30 държави, като това я прави единствената организация в света, която е сътрудничила с всички последователни градове столици на културата.

Основните ѝ дейности са съхранение на традиционната култура и стремеж за надграждане и обогатяване; подкрепа на младежка дейност; устойчивост и самостойност на творчески общности и отделни артисти; стимулиране и поощряване на авангардни творчески подходи; подкрепа на творчески дейности, отчитайки предимствата и недостатъците на глобализацията; подпомагане на развитието на международни мрежи в сферата на културата и изкуството.

Проектите, обвързани с Пловдив ЕСК 2019, попадат в т. нар. втори приоритет, а именно продължаваща подкрепа и след годината на титлата. Те ще се реализират през 2021-а и 2022-а.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?