Следвайте ни

Японска оперна певица, художник и манекенки в пърформанса "ВиброПулс 139/94"

viber icon

Художникът Христо Бозуков стяга невиждан за нашите географски ширини интермедиен пърформанс, който ще носи името „ВиброПулс 139/94“. Той ще започне в 20 часа на 12 юни пред Bee Bop Cafe.

В него ще се включат японска оперна певица, виден кларинетист, пианистка и три манекенки и самият художник.

Идеята е на три големи платна с размери 1,5 на 1,5 метра Бозуков да рисува, докато слуша музика и поезия. И за вдъхновение пред него минават макененки. Автор на концепцията за пърформанса е Джей Хауари.

„Самите платна ще ги използвам като тъпани и ще създавам допълнителен звук”, обясни за „Марица” той. 

Музиката ще идва от кларинета на не кой да е, а на Илиян Илиев – син на легендарния Никола Илиев от Конушенския оркестър. Илиян Илиев е солист на Метрополитен опера.

Приятелката му – японската оперна певица Мичико Дате ще чете стихове на родния си език. В пърформанса ще се включи и пианистката Мариана Колева. 

Докато Христо Бозуков рисува вдъхновен от кларинет, пиано и японска поезия, пред стативите му ще има модно дефиле. В него участват Велина Чапкановска, Здравка Христова и Елена Каракашева. 

Японската поезия, пианото и манекенките са само поддръжка на събитието, но не и негов основен акцент.

Целта на този иновативен интермедиен пърформанс е да обедини различните жанрови нива на изкуството и различните творчески търсения,  култури и националности на изпълнителите.

„ВиброПулс 139/94“  е одобрен и финансиран от Национален Фонд Култура по програма „Творчески инициативи 2020“.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?