4232

Психологическата драма „Само ние двамата“ по кината от 1 декември

Напрегнатата психологическа драма „Само ние двамата“ с Виржини Ефира и Мелвил Пупо в главните роли тръгва в разпространение по кината от 1 декември

Осем години след като филмът й „Маргьорит и Жулиен“ беше в селекцията на фестивала в Кан, режисьорката Валери Донзели се завръща с ангажираната драма с елементи на трилър „Само ние двамата“, впечатляваща адаптация по роман на Ерик Райнхард!

„Само ние двамата“ (Франция 2023), 105 минути, оригинално заглавие: L’Amour et les Forêts; международно заглавие: Just the Two of Us. Жанр: игрален филм; драма, трилър.

Сценаристи: Одри Диван, Валери Донзели.

Анотация:

Бланш среща Грег и решава, че е попаднала на идеалния мъж. Страстта помежду им е очевидна, те скоро се женят и заживяват заедно. Малко след това идилията се пропуква. Бланш е изолирана от близките си, особено от своята сестра близначка, и попада в капана на един обсебващ и непредвидим човек.
Сюжетът не се интересува толкова от съспенса и финала, които обикновено движат подобни драми. Фокусът е върху механизмите на контрол над другия, а също и върху съхраняването на увереността и способността да се наруши мълчанието.

„Само ние двамата“ се гмурка в онези нюансирани зони на взаимоотношенията, където насилникът се колебае между нежността и насилието, a жертвата на психически тормоз се чувства принудена да направи компромис.

С участието на: Виржини Ефира, Мелвил Пупо, Доминик Реймон, Роман Боринже,
Виржини Ледойен, Мари Ривиер, Натали Ришар и др.

НОМИНАЦИИ: Световна премиера на кинофестивала в Кан 2023

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=sjkZ87tWm-I

От 1 декември 2023 г. „Само ние двамата“ ще бъде част от програмата на киносалоните в цялата страна.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?