Следвайте ни

Проф. Луиза Село се влюби в залата на Съединението

Посланичката на италианската култура по света проф. Луиза Село ще изнесе втория си концерт в Пловдив довечера от 18 часа в зала „Съединение” на Историческия музей. 

Световноизвестната флейтистка свири в съпровод на пиано с Аурора Сабия. Концертът е подарък за пловдивчани за празника на Съединението. 

„Щастлива съм, че ще свиря в такава невероятна зала, която е строена за парламент. В моя град Удине също свирим в залата, която е била първият парламент в Италия”, каза проф. Село. Тя подчерта, че в зала "Съединение" има чембало, което е подходящо за италианска барокова музика. 

"Представете си китайските туристи ,които ще дойдат в тази смайваща зала! Те има своя Забранен град, но не и такава зала", каза проф. Село.

Тя ще изпълни италианска музика и соната от Йохан Себастиан Бах – любимият й композитор. Ще завърши концерта си с творби на аржентинеца Астор Пиацола

„Връзката ми с Пловдив е не само гостуването, което направих на 11 май миналата година, но и музикантката от този град Златина Георгиева. Тя учи при мен в университета на Триест”, каза Луиза Село.

Италианката, която прави музикалния фестивал в замъка на Удине, призна, че харесва и произведенията на българския композитор за симфонична и филмова музика Георги Арнаудов

От тази учебна година ще е преподавател в Нов български университет. 

Росен Саръмов

Репортер - екип "общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?