71

Продават забуления Альоша онлайн

Образът на паметника Альоша, обгърнат със златисто було като призрак, скоро ще може да се купи онлайн. Изложба "Призракът е тук" на френския творец Мич Брезунек от днес може вече да бъде намерена в дигиталното пространство. Тя ще е на адрес https://ghost.bg/exhibit/.

Изложбата ще бъде достъпна за посетители в рамките на 12 дни - до 9 октомври 2022 г.

В нея той създава 3D изображения на 12 паметника на съветската армия в България, върху които прави различни артистични интервенции. Брезунек работи в сътрудничество с историка проф. Евелина Келбечева.

В нея над паметника Альоша пада голямо покривало, което променя изцяло формата му. Френският творец поиска преди дни разрешение от министерството на културата да реализира реално творбата си следващата година.

Онлайн изложбата е част от проекта „Ghost”(“Призрак”), който си поставя за цел да събере средства за културния сектор в Украйна и България. 

Всички творби ще бъдат достъпни за закупуване под формата на NFT (незаменим токен). Това означава, че изобрежението е с авторски права и не може да бъде копирано.

Колекцията ще бъде публикувана изцяло онлайн до 9 ноември, а 70% от приходите ще бъдат използвани в подкрепа за украински независими артисти и културни събития в Украйна, както и за българската независима арт сцена. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Каква украйна бе иди.от.

Каква украйна бе иди.от.

29.09.2022 | 00:50

Украйна има вече само в спомените на Байдън и Урсула. Всичко друго е лъжа и измама. Умряха баламите които вярваха на западната агитация. Усетихме върху гърба си какво означават санкциите за европееца. Студ тъмнина и скъпотия. Французите да се забулват техните паметници какво правят в България. Не желаем спусната от запада нацистко изкуство. Това изкуство не е за най-бедните европейци с най-ниски доходи заплати и пенсии. Запада ни се подиграва.

Отговори
15 8
Западняк

Западняк

29.09.2022 | 01:19

Докато има такива неграмотни сволочи като тебе, целият свят ще ни се подиграва. Научи се да пишеш бе, цървул!

Отговори
6 9
Ян Бибиян

Ян Бибиян

29.09.2022 | 01:49

Нацистите са в Кремъл!!! Вземи тълковния речник, прочети значението на думата, сравни пропагандата и действията на руския диктатор, и пъзела е нареден!

Отговори
6 8
Пикасо

Пикасо

28.09.2022 | 19:29

Струва ми се че Мич като художник е бездарен пич

Отговори
20 1
LGTB

LGTB

28.09.2022 | 17:23

ot bezpolovi kakvo drugo da ochakvash

Отговори
20 1
хехе

хехе

28.09.2022 | 17:21

ще мобилизирате х и

Отговори
1 3

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?