Следвайте ни

Прочут италиански певец играе Орфей на Античния

Режисьорът Стефано Пода качва 100 доброволци на сцената за премиерата на Opera Open 2019

Гениалният режисьор, художник и хореограф Стефано Пода ще постави специално за фестивала Opera Open 2019 операта „Орфей и Евридика” от Глук на сцената на Античния театър на 15 юни. Вдъхновен от богатото културно наследство на траките и земите на Орфей, както и от древните езически ритуали като нестинарство, италианският творец ще представи спектакъл, обединяващ заедно класическа музика, античното наследство, тракийската митология, етносите и съвременния пулс на многоликия Пловдив. Ролята на Орфей ще бъде изпълнена от звездния контратенор Антонио Джованини - един от най-рядко срещаните оперни гласове в света, съобщиха от Държавна опера - Пловдив.

Характерно за стила на Стефано Пода е визуалната зрелищност на спектаклите. За Античния театър той е планувал да включи над 100 доброволци на сцената, които да представят разнообразието от хора и раси. На фестивала ще бъде поставена и друга режисирана от Пода опера - „Силата на съдбата“ от Верди. През юни и юли Opera Open ще представи 10 звездни спектакъла с водещи солисти на най-големите оперни и балетни сцени. Другата премиера ще бъде на „Риголето“ от Верди. Другите спектакли са Jazz Symphony, „Лебедово езеро“, „Отело“ и Международна балетна гала.

Във фестивала ще вземат участие световноизвестни оперни изпълнители и диригенти от Европа, САЩ и Азия, както и български певци и музиканти с утвърдена международна кариера. Подготвя се съпътстваща Light програма с концерти и музикални шоу формати, както и продължение „На бис“ с най-доброто от фестивала през август и септември отново на Античния театър. По традиция фестивалът ще бъде закрит с „Аида“ от Верди с участието на солисти от Арена ди Верона.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?