4020

Природонаучният музей ще се включи в програмата на "Дефиле вино и гурме" 2024 с интересно занимание

Регионалният природонаучен музей в Пловдив ще се включи в програмата на едни от най-чаканите фестивали в града под тепетата - „Дефиле вино и гурме“ 2024 г. Музеят ще изненада своите посетители с инетересно ателие „Фантастична градина от сукуленти“ на 10 май, петък, от 19:00 до 21:00 часа. Желаещите да се включат ще имат възможност да сътворят своята мини фантастична градина от сукуленти в компанията на младо вино.

Дефиле „Вино и гурме“ е събитие, съчетаващо традиционни български вина и висша кулинария, а мястото ще бъде любимият на пловдивчани и гости на града Старинен Пловдив. Празникът Дефиле „Вино и гурме“ е естествено продължение на утвърдения фестивал „Дефиле на младото вино“. Събитието популяризира българското вино и кухня и развива винения, кулинарния и културен туризъм чрез провеждане на дегустации на вина и ястия през първия уикенд на  месец май. Финансира се от „Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив“.

Ателие „Фантастична градина от сукуленти“ ще започне с интересна лекция в музея, след което участниците ще имат възможност да създадат своите градини с чаша хубаво вино в ръка.

Думата „сукулент“ произлиза от латинското „sucus” – „сок“. Това са растения, които се характеризират с това, че задържат вода и хранителни вещества в месестите си части, което им помага да оцелеят в сухи климатични или почвени условия. Сукулентите са популярни за декорация на мини градини в контейнери или като част от интериорния дизайн.

При желание за участие е нужно записване на телефон: 0877 696 776

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Нещо уникално видяха врачани навръх Великден, не вярват на очите си СН

Нещо уникално видяха врачани навръх Великден, не вярват на очите си СН

05.05.2024 | 18:18

Нещо уникално видяха врачани навръх Великден, не вярват на очите си СНИМКА https://blitz.bg/obshtestvo/neshcho-unikalno-vidyakha-vrachani-navrkh-velikden-ne-vyarvat-na-ochite-si-snimka_news1016552.html

Отговори
1 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?