2374
Следвайте ни

Приятна изненада! "Орфееви таланти 2022" става международен

viber icon

 Популярният конкурс за музикално, танцово и изобразително изкуство "ОРФЕЕВИ ТАЛАНТИ" - ПЛОВДИВ прераства в международен. Тази изключително приятна изненада съобщиха от организационния екип на авторитетното състезателно събитие, което ежегодно събира в града под тепетата хиляди таланти - музиканти, танцьори и художници.

През 2022 г. Международният конкурс за музикално, танцово и изобразително изкуство "Орфееви таланти" ще се проведе от 15 до 17 юли. Негов домакин за пореден път ще бъде Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" - град Пловдив, която е и негов съорганизатор, заедно със СНЦ "Български национален младежки фолклорен съюз". Председател на 25 членното жури отново ще бъде ректорът на АМТИИ - проф. д-р Тони Шекерджиева - Новак.

Конкурсът е част от Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби, което дава възможност на голяма част от участниците в конкурса да получат едногодишни и еднократни парични стипендии от държавния бюджет, чрез Министерство на културата.
Информация за сроковете, в които ще се приемат заявки за участие, както и уточнения по регламента на мащабното събитие, очаквайте скоро.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?