61

Приказна астрология и тракийските митове в Стария град днес

Книгата „Приказна астрология: юздите на небесните коне“ на Краси Кирчева ще пренесе мъдростта на хилядолетна, митична Тракия, подплатявайки с психологическо и философско вълшебство вашата лична история с приказки … от детството. Тя ще ви снабди и с вълшебни, 3D очила за четене, взети назаем от маг-астролог от балканските и близкоизточни провинции през 3-4 хилядолетие преди новата ера. 

Научно-приложния труд превръща вълшебните приказки, които познавате от детството си, в инструмент за решаване на крайно съвременните ви, средностатистически човешки проблеми. Например, от ниското самочувствие на нормалния човек ще ви изведат през захарната къща Хензел и Гретел. Червената шапчица и нейният Ловец ще спасят силния човек или лидера от самота, депресия и провал. Снежанка ще ви покаже как да преодолеете отчуждение в брака и любовен триъгълник, а кристалната пантофка на Пепеляшка ще научи огнените любовчии да съхраняват любовта и да я развиват до стабилна връзка. … Други 5 приказни анализа ще ви водят отвъд недоимък, самота, зависимост, отнето професионално положение, робски труд, манипулация, експлоатация от роднини и началници. И дори ще ви подскажат как да укрепвате здравето си, подронено от посочените затруднения!

„Приказна астрология: юздите на небесните коне“ ще бъде представена в Пловдив днес от 17 часа в къщата на фондация „Елизиум“ в Стария град, а и във Варна в края на следващата седмица. 

Деветте вълшебни приказки са преведени дума по дума. Завръзката показва проблема, а кулминацията показва назряването и разрешаването му в щастливия край. Тъй като символите в астрологията имат десетки и дори стотици значения, символните приказни описания на назряващия проблем и преодоляването му набъбват до около 40 страници текст, разделен на десетина етапа, като всяка приказка е съпроводена от приложение с множество възможности за самостоятелна работа в ежедневието. 

Въпросните приказни анализи са прилагани в редица индивидуални и групови терапевтични практики, които също скоро ще бъдат на разположение за пловдивската публика. Семинарът „Привличане на любовта“, лекуващ архетипа на любимата - Венера, носителката на любов, радост, близост и финансово благополучие, ще бъде проведен на 25, 26 февруари. За пролетните месеци са насрочени и семинарите „Семейното гнездо“, Големият удар“ „Аз, героят“ съответно семинари за хармонизация на Луна, Марс и Слънце, или иначе казано, спокойствието и семейството, силата и утвърждаването, самочувствието и творческата реализация.

А за капак – оказва се, че българския език, празници и обичай отразяват детайли от значенията на същите богове-архетипове. Това доказва, че нашите предци са почитали именно Слънцето, Луната, Арес/Ярес и Афродита.

Краси Кирчева ще ви посрещне в неделя, 22 януари, в 17 часа, в център „Елизиум“ на ул. „Душо Хаждидеков“ 2 в Стария град, където ще можете да се насладите и на картините на известни съвременни пловдивски художници и някои сгряващи напитки. 

„Приказна астрология“ с подзаглавието „юздите на небесните коне“ е любопитния резултат от 15 годишната работа на … , казано на български на „авторката“, Красимира Кирчева, която разработва своя методология за анализ на символни текстове. Нейният авторски подход съчетава множество различни области: химия, физика, механика, биология, етнография, нутрициология, философия, херметизъм, семиотика и структурализъм, митология, астрология и психология.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?