71
Следвайте ни

Препълниха зала "Динозаври" за лекция на 13-годишния Тео СНИМКИ

viber icon

Над 50 деца и техните родители едвам се вместиха в новооткритата зала „Динозаври“ в Природонаучния музей за лекцията на 13-годишния Теодор Йонов. 

Будното пловдивско момче от 4 години помага на доброволни начала като младши стажант в музея. Често изнася лекции за любимите си динозаври.

Новооткритата зала едва побра толкова много хора. Някои от малките посетители седнаха на земята пред Тео за да могат да следят разказа му по добре. Всички родители преди това показаха зелени сертификати или си направиха бързи тестове от подвижната лаборатория до музея.

Теодор бе представен от директора на музей д-р Огнян Тодоров. След това започна да разказва увлекателно за всеки един от показаните в музея 5 модела аниматроник праисторически животни от водещ китайски производител.

Най-интересното при младия лектор е, че обясни начина на живот и навиците на динозаврите на един модерен език, който използва и неговата млада аудитория. 

Новата експозиция чупи всички рекорди по посещаемост. Само за миналия уикенд приходите от продажба на билети са за над 2000 лева.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Хана

Хана

18.12.2021 | 15:42

Браво на това умно дете!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?