71

Препълниха зала "Динозаври" за лекция на 13-годишния Тео СНИМКИ

Над 50 деца и техните родители едвам се вместиха в новооткритата зала „Динозаври“ в Природонаучния музей за лекцията на 13-годишния Теодор Йонов. 

Будното пловдивско момче от 4 години помага на доброволни начала като младши стажант в музея. Често изнася лекции за любимите си динозаври.

Новооткритата зала едва побра толкова много хора. Някои от малките посетители седнаха на земята пред Тео за да могат да следят разказа му по добре. Всички родители преди това показаха зелени сертификати или си направиха бързи тестове от подвижната лаборатория до музея.

Теодор бе представен от директора на музей д-р Огнян Тодоров. След това започна да разказва увлекателно за всеки един от показаните в музея 5 модела аниматроник праисторически животни от водещ китайски производител.

Най-интересното при младия лектор е, че обясни начина на живот и навиците на динозаврите на един модерен език, който използва и неговата млада аудитория. 

Новата експозиция чупи всички рекорди по посещаемост. Само за миналия уикенд приходите от продажба на билети са за над 2000 лева.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Хана

Хана

18.12.2021 | 15:42

Браво на това умно дете!

Отговори
2 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?