46

Представят програмата на Opera Open 2023 на Античния

Държавна опера – Пловдив и Фондация „Пловдив 2019“ канят представителите на медиите на пресконференция за представяне програмата на OPERA OPEN 2023 на Античния театър.

Пресконференцията ще се състои на 03.05. (сряда) от 11:00 часа в Малка конферентна зала в Дом на културата.. На нея ще присъстват зам.-кметът по култура Пламен Панов, изпълнителният директор на „Пловдив 2019“ Кирил Велчев, директорът на Опера Пловдив доц. Нина Найденова.

Специални гости са Американският контра-тенор Рей Шене и един от най-известните български оперни режисьори в чужбина Вера Немирова.

Мирослава Кацарова от Plovdiv Jazz Fest ще представи джаз-симфони проектите в Opera Open с участието на Оркестъра на Опера Пловдив.

OPERA OPEN 2022 на Античния театър е част от програма „Наследство II“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Н.Иванова

Н.Иванова

02.05.2023 | 16:24

За музикалните педагози е потресаващо, как БНТ Пловдив коментира музикални произведения, опери и концерти. От коментарите личи, че текстовете се пишат от хора без никакво музикално образование, което е обида за всеки музикален педагог. Много некъдърни са коментарите за оперни представления. Шокираща с некомпетентността си е Д. Ш. ( не ли директор на БНТ Пловдив?). Нейната впечатляваща музикална неграмотност е потресаваща. Спрете този ураган на некадърност! Всеки музикален педагог ще се справи по-добре от нея.

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?