Следвайте ни

Представят първия ни роман в стихове в съпровод с флейта

viber icon

Уникалният роман в стихове „Милена“ на поетесата Елена Алекова ще бъде представен със съпровод от флейта в Тракийския културен дом на 18 май от 18 часа. Майя Сергиева-Богданова ще изпълни откъси от операта „Орфей“ на Глук, както и няколко други класически пиеси.

За тази любопитна книга ще говори литературният критик Никола Иванов. 

Романът на докторът по филология и видна публицистка бе публикуват в две части през 1998 и 1999 година. Още тогава те предизвикат невиждан интерес и високи оценки в писателската гилдия.

Литературната вечер е и по инициатива на Тракийско дружество „Войвода Руси Славов“ и Националният литературен салон „Старинният файтон“. 

Книгата е истинско полиграфическо бижу. На корицата е представен фрагмент от картината „Среща“ на художника Иван Димов. Той е и автор на портрета на Елена Алекова, намерил място на корицата отзад. 

Според критиците „Милена“ е първият успешен роман в стихове в нашата литература. Точно заради това Елена Алекова получи Националната литературна награда „Теодор Траянов“, която преди няколко месеца й връчи кметът на Пазарджик Тодор Попов.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?