Представят книга за Милчо Левиев в Bee Bop Café

Днес от 19 ч. в Bee Bop Café ще бъде представена посветената на великия джаз пианист Милчо Левиев книга „Артистът не е самотен остров“. На представянето ще присъстват авторът Владимир Гаджев и Иван Минчев.

В книгата на Гаджев личността и делото на наскоро напусналия ни пловдивски виртуоз обединяват цялата многоцветна и богата на информация конструкция. За конструкцията на книгата може да се направи паралел с музикалната конструкция на „кончерто гроссо“ (concerto grosso) - шест части, които могат да се четат отделно, но винаги в рамките на цялото. Различно е излъчването на частите и това е следствие от компресираната информация за политика, музика, обществени нагласи, „неизбежната“ Държавна сигурност и множеството любопитни личности.

Тази пъстра и динамична картина се обединява от лайтмотива ​- Милчо Левиев. В музиката лайтмотивът е централната идея, обединяваща тематично построение. Истинска наслада за любителите на литературата е да се чете за главния герой, за човека, дал толкова много на културата у нас и по света. Това е още един шанс за онези, които държат на него и на творчеството му, да си припомнят моменти от живота му. Джазменът си отиде на 12 октомври, два месеца преди да навърши 82 години.

Всички, които имат желание да се потопят в света на великия музикант, са добре дошли в кафето. Входът е свободен.   

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата