49
Следвайте ни

Представят 100 квадратни творби в "Пловдивчани"

viber icon

Кураторът Костадин Отонов открива изложбата „Пловдивчани” с вернисаж от 17 до 19.30 часа на 17 ноември в галерия „Капана”.

Представянето на талантливи артисти, свързали творчеството си с Пловдив е отпреди 9 години, когато в първата изложба „100 на100 пловдивчани“ десетина автори представиха по една своя живописна творба.

Всяка картина бе във формат 100 х100 сантиметра. 

Изложбата се прави съвместно с Дружеството на пловдивските художници.

Обединяващото е, че всеки от тях създава творчество, което е свързано с Пловдив. Ще бъде показана само живопис като платната за участие трябва да са с определени размери.

Новата изложба на Костадин Отонов е продължение на „100 на 100 пловдивчани” и „Само пловдивчани”, които бяха открити през 2019 и 2020 година.

Броят на авторите в изложбите на Костадин Отонов  приближи сто. Заглавието на проектните  изложби се променяше („Пловдивчанки“, „100х100 +“, „50х50“), мястото на показване - също: Пловдив, Пазарджик, Димитровград. 

Променяше се и размерът на творбите, но условието те да са във формата на квадрат остана неизменно.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?