71

Празнуваме Деня на детето на 8 места в Пловдив

Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще открие нова база с 6 нови ателиета на ул. „Филип Македонски“ 1. В тях учениците ще имат практически занимания за изработване на театрален, кино и тв декор, бутафория и художествено осветление. 

Новата база е предоставена от Община Пловдив по предложение на Кмета Здравко Димитров. 

Откриването е в 10 часа и включва молебен за здраве, отслужен от отец Еленко, прерязване на трикольорна лента и разглеждане на новите помещения.

Сградата ще бъде открита от Кмета Здравко Димитров, ще присъстват заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов и кметът на район Централен Георги Стаменов.

След церемонията, на детската площадка по повод Международния ден на детето – 1 юни, учениците от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще изнесат малък спектакъл, ще рисуват заедно с малчуганите върху глинени фигурки, които после децата ще могат да отнесат в къщи за спомен.

Другите събития за 1 юни са:

В Епископската базилика на Филипопол между 09 - 10:30 часа ще има творческа работилница „Мозайка” под ръководството на специалисти на ОИ „Старинен Пловдив”. 

В Къщата на Верен Стамболян между 10 и 12:30 часа ще има творческо ателие за изработка на кукли и беседа с тема „Облеклото от епохата на  Възраждането” с обучител Ангелина Янакиева: уредник на Къщата на Верен Стамболян.

На площад „Стефан Стамболов“ между 10:30 и 12:30 часа започва „Ася в страната на талантите“. Това е детска програма за малчугани с изявени таланти. Малчуганите ще се повозят в лодки с приказките, ще поговорят с облаците по телефона... "Валежи" от изненади, томболи, игри и... детски талантливи изпълнения ще се "изсипят" върху и в близост до сцената! Организатор е Община Пловдив

В Дондуковата градина в 10 часа Природонаучният музей организира Музикален празник по случай Деня на детето. Това се прави за първа година. Интересът към събитието е рекорден - в програмата ще се включат над 200 деца от 16 детски градини и много други учебни заведения и музикални школи в града. Децата и техните ръководители са подготвили богата палитра от музикални, вокални и танцови изпълнения. Събитието не е на конкурсен принцип - участниците ще получат подарък и грамота. 

На площад „Стефан Стамболов“ между 17:30 и 20 часа тръгва „Вълшебно лято с Катра ФМ”. Това е детска развлекателна програма с участието на деца от младежките школи в града, изявени млади таланти в популярни телевизионни формати, вокалните групи на „Госпожа Опера“, „Пеещите котенца“, танцьори, балерини и гимнастички.

И тази година екипът на радиото застава зад благородна кауза заедно с доброволците от БМЧК. Пловдивското радио организира създаването на детска библиотека в „Клиниката по педиатрия и генетични болести“ към УМБАЛ “Свети Георги“.

Всички гости на празника могат да се включат със символично дарение от 1 лев в касичките на Младежкия червен кръст, срещу което получават вода или сок. А в края на празника участват  в голямата томбола, която разпределя чували с играчки, велосипеди, тротинетки, музикални инструменти, плажни артикули, матраци, машини за сладолед или пуканки и много други награди. 

В Държавен куклен театър от 18 часа ще има благотворително представление. Ще бъде показана постановката "Малкият Принц" с вход свободен. На място в кутии ще се събират средства в подкрепа на лечението на малката Бояна. 

На Античен театър в 20:30 часа започва Церемония за връчване на XI Годишни награди на Фондация Енчо Керязов.

Спектакълът се казва “Нощ на звездите”, в чест е на талантливите български деца и младежи, който тази година е под патронажа на кмета на Община Пловдив г-н Здравко Димитров.

            

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?