1553

Празнични концерти радват пловдивчани на Великден и Гергьовден

Великденската програма на община Пловдив продължава и в празничния ден. Днес от 11:00 ч. на площад „Стефан Стамболов“ започва концертът „Великденски чудеса в страната на талантите“ с участници от предаването „Ася в страната на талантите“. След него в неделния ден ще видим и концерта на танцово студио към СКИС „Немезида“ Пловдив с ръководител и хореограф Мариана Данева. На същата сцена от 17:00 ч. пловдивчани и гости на града ще могат да чуят изпълненията на пловдивската емблема Биг Бенд Пловдив и солисти, с диригент Николай Гешев.

Утре, 6 май 2024 г., когато честваме още един голям празник – Гергьовден, в 12:00ч. отново на площад „Стефан Стамболов“, концерт ще изнесе представителният ансамбъл „Марица” към СУ “Св. св. Кирил и Методий” с художествен ръководител Боян Алексиев.

Кулминацията в празничната програма на общината ще се състои на 6 май, когато на пл. „Стефан Стамболов“ от 17.00 часа започва концертът „Той, Тя и Акордеонът“ с участието на двама изумителни акордеонисти Вероника Тодорова и Калоян Куманов. Заедно с тях на сцената ще се качат легендарните музиканти Светлин Стайков – китара, Александър Леков - бас китара, Мирослав Турийски – пиано, Начо Господинов – барабани и струнен квартет в състав: Стилиян Дерменджиев, Теодор Добрев, Петя Кавалова, Анет Артинян.

Датата съвсем не е избрана случайно, защото тогава се чества и Световния ден на акордеона – 6 май. Концертната програма е премиера за България, събитието е подготвено специално за празничния ден в Пловдив. Входът за събитията е свободен.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?