Следвайте ни

Потърсете в книжарниците новата книга на Кольо Николов "Котаракът на Рей Бредбъри"

viber icon

"Котаракът на Рей Бредбъри" от Кольо Николов, предлага на читателите издателство "Жанет 45". Това е силно автобиографична и болезнено лична книга и стои особено близко до центъра на кольониколовската вселена.

Тя проследява перипетиите на семейството му след преместването им в Лос Анджелис, преживяванията и срещите на писателя с куп незабравими и живописни герои по време на няколкото работи, които сменя - нископлатени и на смени, типично за един емигрант, чието богатство и опит са единствено спомените и един малък език, трудните дни на боледуването и смъртта на съпругата му - актрисата Виолета Павлова, както и срещите му с Рей Бредбъри, с когото Кольо Николов има щастието да общува в последните години на легендата.

Спомените в този своеобразен роман в разкази обаче не са само от американските преживелици на писателя - неизбежно, те се връщат и към оставената назад България, към родния дом на село, към бита от онези години, към близките, които вече ги няма, към стара София и нейните интелектуални и писателски среди. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?