Посрещаме Meszecsinka със специално визуално шоу ВИДЕО

Българин основава една от най-успешните унгарски групи

На 19 май от 19,30 часа в Бар Конюшните в Пловдив Meszecsinka – групата, която през 2018 г. спечели престижната награда „Фонограм” (унгарското Grammy) за най-добър етно албум, ще представи чисто новия си албум StandIntoTheDeep. Групата е звуковата част от проекта “Европа Психеделика” на фондация “Метаарт”, който е част от официалната програма на “Пловдив - Европейска столица на културата 2019”.

Заедно с Meszecsinka на сцената ще бъде и Гергана Димитрова - Belonoga - певица от “Мистерията на българските гласове” и “Ева квартет”, инструменталист и композитор. Ексклузивното сътрудничество ще представи на една сцена унгарската и българската народна музика.

В Пловдив публиката ще има възможността да се потопи в силно контрастното и психеделично звучене на  международния проект. Готвен през последните две години, новият албум на групата StandIntoTheDeep продължава пътешествието в света на сънищата, започнато с предишния им запис AwakeIn A Dream, спечелил им международното признание на публиката и нестихващото одобрение на критиката.

Първият сингъл от албума -“Приспивна песен / Lullaby” и клипът към него излязоха преди няколко месеца, а сега пловдивската публика първа може да чуе на живо и новата песен от него, канеща ни да видим смъртта по нов начин – Lookingatmydeath.

Създадената през 2009 г. от Аннамари Ола (вокал, флейта) и Емил Билярски (клавирни, китара) група успява с постоянство да затвърди международните си позиции на една от най-успешните унгарски формации, изнасяйки концерти в цяла Европа, Русия, САЩ и Канада. Специфичните им композиции и обработки на унгарски, испански, руски, цигански и български народни песни са ключови за разпознаваемостта на Meszecsinka.

На 19 май в Пловдив почитателите на проекта ще се насладят на визуалното и звуково представяне на неосъзнатите връзки между традиционните форми на изкуството на различните европейски народи. Групата, чиито членове са с български, унгарски и полски корени,  е позната със способността си да смесва особеностите и чара на музиката от страните в Централна и Източна Европа в модерен и емоционално въздействащ музикален продукт.

Meszecsinka празнуват 10-годишнина от своето създаване с новия си албум StandIntoTheDeep, световната премиера на който ще бъде в България.

В същото време, наскоро основателят на групата - Емил Билярски пусна и нов клип по своя нова песен. Първият му самостоятелен албум “Само сам знам” беше представен през 2017 в София Лайв Клуб.

Meszecsinka са: Аннамари Ола (вокал, саз), Емил Билярски (клавишни, китара), Ференц Шомодьи (бас, контрабас),  Давид Кроликовски (барабани, перкусии).

Международната преса за групата:

 

„Meszecsinka очарова публиката и я въвлече в екстатично преживяване... виртуозен сблъсък на източноевропейската и латинска музика, където кръгови ритми и пленяващи мелодии вибрират в психеделични светове. Вокалният магьосник е Аннамари Ола, самодива, танцуваща боса, докато гласът й лети далеч ту с пърхащо вибрато, ту с изострен гърлен тон. Изхождайки от настроението на публиката, групата би се представила прекрасно на сцените на големите световни фестивали“. DeggendorferZeitung

„Поваля те, независимо дали го слушаш буден или на сън... Подозирам, че получихме worldmusic албума на годината, като удар в корема“

MagyarNarancs за „Awakein a dream”

„Музикалната смес на Meszecsinka е индивидуална и е за международната сцена” HNA.de

 “Awakein a dream” ни води в огнен, мистичен, източен свят, на границата на реалността и съня”  NOW Magazin

“Танци на дервиши и екстатичен шаманизъм на екстрасенси... Музикален съпровод на ритуална екзекуция“ Dmoon.ru

„Специалистите биха нарекли музиката им психеделиченню-уейв фолк“ Fidelio

„Трябва да отбележим фантастичния глас и изпълнителски талант на Анамари. Побиват ни тръпки от дълбочините и висините, звучащи през нея. Неповторимо преживяване е да се потопиш в тази музика, но е и опасно – след края на албума се чувстваш изоставен.

„Интимните моменти увличат слушателя също толкова, колкото и ритмичните, почти рокендролни рифове, всичко е пропито от гъста атмосфера, в която се проявява есенцията на общоевропейската култура “. LángolóGitárok

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
papsopd

papsopd

14.05.2019 | 19:47

Трябват ти пари? Вземи ги !Опитай късмета си сега ! https://bit.ly/2vGdh7g

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?