Следвайте ни

Последно сбогом: Изпращаме Димо под звездите и сред вълните

viber icon

Поклонението пред Димо от група П.И.Ф. – един от най-ярките български артисти, се състоя днес в храма "Свети Седмочисленици". Певец, текстописец, актьор, той сякаш можеше всичко. Хвърляше се без страх в предизвикателствата, като ги правеше свои. Поклонението събра много музиканти и общественици на едно място, сред които и пловдивски артисти.

Тази вечер цяла България символично изпраща Димо от собствените си домове. Създадено е дори специално събитие във фейсбук, който подтиква всеки почитател на творчеството му точно в 21:00 часа да излезе на терасата си, точно под звездите, и да пусне песента „Невидимо дете“ – може би най-емблематичната песен на групата. 

„Нека звучи силно, а който може - нека я свири, друг нека я пее, нека я излеем в цялото небе, така че да стигне до него. И дори да е невъзможно да направим това в един и същ миг - нека. Нека гласът му ехти от всички страни толкова дълго, колкото го обичаме. Той със сигурност ще оцени този звуков ефект“, пише Велиана Къшева – инициатор на идеята. 

Събраха се и хора на варненския плаж, които, спазвайки дистанция, пускаха музиката на П.И.Ф. за едно последно сбогом. 

Преди да почине Димо записа нов албум, който ще бъде издаден посмъртно. Обсъжда се предложение и за написването на книга за групата. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?