49

„Последната нощ“ и „Жан дю Бари: Фаворитката на краля“ с Джони Деп на "Киномания"

Звезди на италианското, френското и световното кино ни очакват в следващите дни на Киномания в Пловдив

Един от най-популярните актьори от Италия в последните години ще видим в „Последната нощ“. Пиерфранческо Фавино е лейтенант от полицията с безупречна 35-годишна служба, чиито живот се преобръща само за един ден. Прецизен и напрегнат трилър, който жонглира с правилата на жанра, като смесва фатализма на класическия филм ноар с разгорещените емоции на мелодрамата. Прожекцията е тази вечер, четвъртък, от 18:30 часа.

В петък, 1 декември, е и едно от най-очакваните заглавия на тазгодишния фестивал – „Жан дю Бари: Фаворитката на краля“. Филмът на Майуен, в който тя играе главна роля заедно с неповторимия Джони Деп, ни потапя в света на Луи XV. Необикновената съдба на графиня Жан дю Бари е представена като приказка, смесваща класика и модерност. Неразбрана от двора, който й приписва намерения, каквито няма, тя е ненавиждана от дъщерите на краля и постоянен обект на сплетни... Кадрите са великолепни, дворецът е възхитителен, и вместо феминистка провокация се е получила скромна и симпатична мелодрама.

Цялата програма на Киномания в Пловдив може да видите на kinolucky.com. Билетите са цена от 10 лева и 8 лева намален за учащи и пенсионери. Оперните спектакли са на цена 9 лева, с намален билет от 7 лева. Киномания в Пловдив 2023 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2023.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ЕВАНИТЕ В МОЗЪЦИТЕ БЪЛГАРСКИ ПУМИЯРИ

ЕВАНИТЕ В МОЗЪЦИТЕ БЪЛГАРСКИ ПУМИЯРИ

30.11.2023 | 14:11

ЩЕ ПЛАЩАТ С ВИНСКИТЕ ХОНОРАРИ И ЕКСТРИ :) У ДА ВИ ЕВА МАЙКАТА! ЖИВОТНИ БЪЛГАРСКИ!

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?