Следвайте ни

Последен шанс да видим българските паметници в ЮНЕСКО

Изложбата в Голямата базилика ще е до 15 август

viber icon

Поради големия интерес гостуването на изложбата „Български паметници под закрилата на ЮНЕСКО“ се удължава до 15 август. Тя е ситуирана в Епископската базилика на Филипопол. Професионални художествени фотографии и любопитни научноиздържани текстове на три езика /български, английски и френски/ ни запознават с българските паметници, включени в списъка на обектите от световното културно и природно наследство. Голяма част от фотографиите са предоставени от Иво Хаджимишев, един от най-добрите български фотографи.

Мястото на експозицията също не е случайно - тече процедура за вписване на  кандидатурата на Епископската базилика и римското мозаично наследство на Филипопол в индикативния списък на ЮНЕСКО за значими културни и природни обекти.  Това е повод да изразим всички заедно нашата подкрепа проектът да постигне пo-голяма международна публичност и да получи своето достойно място в листата за световно културно наследство на ЮНЕСКО, посочват организаторите. Изложбата се осъществява със съдействието на Община Пловдив и любезното домакинство на Общински институт „Старинен Пловдив“.

Изложбата бе открита в края на юни, когато бе отбелязана 65-годишнината от българското членство в ЮНЕСКО и 75 години от основаването на организацията, Държавен културен институт към министъра на външните работи, съвместно с дирекция “Права на човека” - МВнР, и Националната комисия на България за ЮНЕСКО.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?