Следвайте ни

Ползваме 50 намаления с гривните на "Уикенд Пловдив"

viber icon

С 50 различни оферти за намаление започва 4-ият фестивал „Уикенд в Пловдив”. Той ще се проведе в трите дни между 17 и 19 септември. Идеята за него е да продължи процесът по рестартиране на туризма в града.

„Другите две цели са популяризирането на Пловдив като дестинация и повишаването на туристопотока”, каза зам.-кметът по „Култура, археология и туризъм” Пламен Панов. 

За показател „Нощувки на чуждестранни граждани” градът още отчита спад от 21% за 2020.

Този показател за българските граждани отбелязва ръст от 33% по „Пренощували лица” и 29% по показател „Реализирани нощувки”. Фестивалът е обърнат към българските туристи.

Намаленията за нощувки в хотели, ресторанти, градски турове, шопинг и посещения на културни обекти ще стават със закупуване на специална гривна.

Гривните са на цени от 10 до 24 лева. Те ще се продават на щандове на Главната до Билетния център и на „Малката главна” пред бившата сграда на БНБ. 

Отстъпките са от 10 до 50%. Четирите дни обаче ще има и напълно безплатни турове из града с професионални екскурзоводи.

„Ковид кризата бе срив за нас – но след това се появи нещо положително. Никога досега не сме имали толкова много български туристи”, каза г-жа Румяна Титерякова от съюза на професионалните екскурзоводи. 

„Преди 4 години поставихме началото на уикенда с идеята туристите да пренощуват за да не бъде градът една точка, през която преминават и не се задържат. Новото е, че успяхме да комбинираме уикенда заедно с празниците на Стария град”, каза инж. Любозар Фратев от Съвета по туризъм.

Театър „Хенд” ще играе безплатно „Криворазбраната цивилизация” в къща „Иван Черноземски” на 18 септември от 18.30 часа. С уикенд гривната ще може да се ходи и на безплатни прожекции в кино „Арена” в мол „Марково тепе”.

Безплатен за посещения ще е и Музея на медицината към МУ –Пловдив. Музеите ще посрещат гостите си със специални подаръци към всеки семеен билет. В галериите намалението ще е от 10 до 40%. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

дии

дии

14.09.2021 | 17:50

Па напишете малко повече за тия отстъпки, какво включват, кои участват.... То сега едно няма нищо. Купете си гривна ще има отстъпки. Ми ако отстъпките за за струни за балалайка - мен не ме интересува.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?