Следвайте ни

Полска графика, неон и скутери влизат в СКЛАД

viber icon

Мегаизложба с 200 произведения на полското изкуство ще бъде открита на 21 юни от 18 часа в пространството СКЛАД. „АБВ на полския дизайн“ показва всичко значимо, постигнато в тази страна в областта на графиката и илюстрацията. На двата етажа в бившия тютюнев склад ще бъдат показани 100 предмета и 100 изображения на 25 съвременни полски дизайнери. Любопитният акцент е, че освен творби те ще окачат и 100 свои разказа.

Изложбата е посветена на 100-годишнината от възстановяването на полската държава от институт „Адам Мицкевич”.

Голяма част от артистите са художници на детски книги. Освен мебели, стъкло и порцелан, които традиционно са свързвани с дизайна, сред 100-те предмета ще има и шрифтове, лога, детски играчки, неонови надписи, безмоторен самолет и скутер. Място в изложбата е намерил дори най-вкусният полски сладкиш „Птиче мляко“, както и каучуковият кръг на популярната полска игра „Ринго“.

Куратор на изложбата е полската журналистка Ева Соларж. Тя подрежда експонатите в хронологичен ред, който показва как определени теми и форми се появяват неизменно в хода на стогодишния период от историята на полския дизайн.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?