Следвайте ни

Показват слона на ДиКиро, правен в памет на Георги Божилов

viber icon

Наследниците на двете легенди на пловдивската живопис Георги Божилов Слона и Димитър Киров ще открият изложба с десетки техни творби, която е посветена на 85-години от рождението им. 

„Това не се просто наредени платна – това е историята на едно голямо приятелство”, каза съпругата на покойни Ди Киро - Русалия Кирова. 

Изложбата ще е в галерия Капана на ГХГ и ще бъде открита на 3 септември.

„На тази дата е моят рожден ден и е много хубаво, че тогава ще бъде открита изложбата на двамата. Митко и Слона много се обичаха”, каза Русалия Кирова.

Преди два месеца тя откри изложба само с творби на Димитър Киров в галерия "Средец" в София. 

Ще бъде показана негова картина рисувана в памет на Слона. На нея е изобразен слон и е надписана: „На моя най-добър приятел”. 

В експозицията е включена и малка мозайка на ДиКиро. Тя е от единствата известна съвместна изложба на двамата. На нея пише „От изложбата Божилов и Киров”.

„Това ще е изложба за голямото приятелство между двамата. След смъртта на Слона се опитваха да говорят идиотщини, че са се карали за политика след 10 ноември, но не е така”, припомня Русалия Кирова. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Христина

Христина

27.07.2021 | 20:56

Духа на Пловдив, единствени и неповторими. А без муза как??. Красивата Русалия, голямата любов на Ди Киро. Толкова красота, занапред.........

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?