Следвайте ни

Показват потайностите на Адата на стълбите до Джумаята

viber icon

На малко познати и потайни кътчета от остров Адата и река Марица ще имат възможност да се насладят зрителите на филма „На Адата”. Първата прожекция ще е на открито пред стълбите на Джумаята утре вечер от 20 часа.

Втората ще е на FLUCA Austrian Cultural Pavilion, ул. “Отец Паисий” 38 в петък.

Те са част от програмата на „Пловдив - Европейска столица на културата“ и фестивала „Театър на отговорността”.

Лентата е 30 минути и е дело на „Body graphics”. След двете прожекции ще има и открита дискусия за изоставените места в града, озаглавена "Mobile Jour Fixe".

Фестивалът „Театър на отговорността” започна на 30 септември и ще продължи до 6 октомври.

Фестивалът е с по-различен театрален характер и залага на нови представления от сферата на документалния и социално ангажиран театър, които не са показвани досега на пловдивска сцена.

Във филма „На Адата” ще се видят кадри не само от острова, но и от поречието на реката около село Оризари, проучени от антрополога Мария Славчева. Продуцент и хореограф е Барбара Фьолдеши.

Режисьор е Борис Зафиров. Драматург е Цвета Ерменкова, а за визуалните ефекти отговаря Петко Танчев.

В продукцията са се включили изпълнителите Братан Братанов, Ивайло Димитров, Ина Георгиева,  Мария Димитрова, Пламена Пенчева и др.

За звуковата среда отговаря Лиза Стюарт от Австралия, а за монтажа на филма са се погрижили Иван Палейков и Красимир Атанасов.

Във филма активно са включени и участниците от семинарите по съвременни танцови техники, създаване на звук и сценична среда, проведени в края на септември като допълнителни дейности по проекта.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?